Günümüzde spor salonuna gitmek için vakit bulamayan ya da salonlardan pek hoşlanmayan birçok insan, evde spor yapmayı tercih etmektedir. Evde spor yapan insanların birçoğu zaman içinde kendilerine evlerinde bir spor odası oluşturmayı hayal ediyor ve bunun için “Eve alınabilecek spor aletleri nelerdir?” gibi araştırmalar yapmaktadır. Bu yazımızda Alpha Sportive olarak, “Eve alınabilecek spor aletleri nelerdir?” sorusuna detaylıca cevap vermek istiyoruz! Unutmayın, sağlığınız bizim için çok önemli! Ev için alınabilecek spor aletleri hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız okumaya devam edin! Alpha Sportive güvencesiyle satılan spor ekipmanlarını incelemek için hemen buraya tıklayın!


Kondisyon Bisikleti

 

Kondisyon bisikleti, en sevilen spor aleti kategorisinde yer alır. Bisiklet sürme deneyimini size evde yaşatan bu bisiklet ile harika kardiyo egzersizlerini evinizden çıkmadan yapabilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf ederek kilometrelerce pedal çevirip, yüzlerce de kalori yakabilirsiniz. Kondisyon bisikletleri, az yer kaplar ve bu nedenle eve alınması en uygun spor aletlerinin de başında gelir. Pedal ağırlıkları ayarlanan kondisyon bisikleti ile, güne aç karna kardiyo yaparak başlayabilir ve güzel kalori kaybı yaşayabilirsiniz. Kondisyon bisikletlerimizi incelemek için hemen buraya tıklayın! Hangi kondisyon bisikletinin size uygun olduğunu bilmiyorsanız, bize ulaşın! Alpha Sportive danışmanları size memnuniyetle yardımcı olacaktır!

Koşu Bandı


Ev tipi spor aletleri arasında, en çok tercih edilen bir diğer spor ekipmanı ise koşu bandıdır. Sağlıklı kalmak istiyorsanız günlük olarak koşu bantlarında koşabilirsiniz. Ne zaman kullanacağınızı planlayarak bir rutin oluşturabilirsiniz. Bir koşu bandında, gerçek bir yarıştaymış gibi koşabilir veya tempolu yürüyebilirsiniz. Bunun nedeni, makinenin hızını ve eğimini değiştirebilen programlara sahip olmalarıdır. Bu eklemleriniz, özellikle dizleriniz için çok iyi olsa da dikkatli kullanılmalıdır.


Kondisyon Küreği


Kürek makinesi, evde kullanmak için çok kullanışlıdır çünkü hem üst hem de alt vücudunuzu aynı anda çalıştırır ve bu da yaktığınız kalori miktarını artırır. Bir güç kulesi veya çömelme sehpası satın almak, kuvvet antrenmanı egzersizlerinizin yoğunluğunu artırmanıza yardımcı olabilir. Kondisyon ve direnç egzersizleri için çok fazla tercih edilen bu cihaz, en sevilen kondisyon aletlerinin başında geliyor. Evde spor yapmayı seven insanların eğer bir ekipman hakkı varsa tercihlerini kondisyon küreği aletinden yana kullanmalarını tavsiye ederiz.

 

Step


Step egzersizi kalori yakmanın en kolay ve hızlı yollarından biridir. Merdiven basamaklı bir step ile antrenman yaparak rahatça kalori yakabilirsiniz. Bir saat boyunca kullanın ve iniş çıkışlarla bu şekilde yaklaşık 400 kalori yakarsınız. Step egzersizi bacak kaslarını çok iyi bir şekilde çalıştırır ve aynı zamanda popo dikleştirmek için de birebirdir! Step yapmak için ihtiyacınız olan tek şey bir steptir! Yer kaplamayan, düşük bütçeli bir spor ekipmanı istiyorsanız, step sizin için en doğru ekipman!

 
Dumbell 


Ev için küçük çaplı spor ekipmanları almak istiyorsanız, bu ekipmanların en başında dambıllar gelecektir. Dumbell’lar basit tasarımları ve diğer aletlerin yapamadığı kasları çalıştırabilmeleri sebebiyle her yerde rahatça kullanılabilen aletlerdir. Diğer aletlerin çalıştıramadığı kasları da kolayca çalıştırabilirler. Başlangıçta 3-5 kilola civarında dumbell’lar sizin için yeterli olacaktır ancak zamanla farklı boyut ve ağırlıklarda dumbell’ları rutininize ekleyebilirsiniz.


Ev Egzersiz Alanı Oluşturma


Evde egzersiz yapmadan veya herhangi bir ev spor aletleri satın almadan önce, egzersiz yapmak için bir alan oluşturmanız iyi olacaktır. Eğer evinizde böyle bir alan varsa, o alanı egzersize uygun bir hale getirmek sizi motive edecek ve spor yapma isteğinizi güçlendirecektir. 


Ev egzersizlerinin, spor salonuna gitmeye göre bazı büyük faydaları vardır. Spor salonuna gitmek için zaman harcamanıza gerek yok ve spor salonu üyeliğine harcayacağınız parayı bir kereliğine evinize çeşitli ekipmanlar alarak değerlendirebilir, ve bu ekipmanları uzun yıllar kullanarak tasarruf edebilirsiniz!


Spor salonuna gitme konusunda endişeli hissediyorsanız veya diğer insanların önünde egzersiz yapma konusunda çekingen hissediyorsanız, ev egzersizleri iyi bir alternatif seçenektir. Tanıdık bir alanın rahatlığında mahremiyet içinde egzersiz yapabilir ve spor salonu ekipmanlarını kullanmak için sıranızı beklemeniz gerekmez.


Uzaktan çalışıyorsanız veya evde çok fazla zaman geçiriyorsanız, ev egzersizleri oldukça uygundur. Gün için oturumu kapattıktan sonra bilgisayarınızdan belirlenmiş egzersiz alanınızda güzel vakit geçirip günün stresini atabilirsiniz. Evden spor yapman birçok kişi kendini daha iyi ve daha rahat hissettiğini vurguluyor. Eğer siz de evde fitness aletleri merak ediyor ve evde spor yapmak istiyorsanız, “Fitness: Yeni Başlayanlara Öneriler” başlıklı yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz!


Bu ürünler daha pahalı olsa da, yüksek kaliteli satın alımlar yıllarca sürecek ve sizi düzenli bir spor salonu üyeliği maliyetinden kurtaracaktır. Evde kullanılabilecek spor aletleri ve eşyaları için sadece bir defa para ödeyeceksiniz ve sonra uzun yıllar kullanacaksınız. Düşünmesi bile çok güzel. Alpha Sportive’i arayarak spor salonu ekipmanları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz!

Ürünlerimizi İncelediniz mi?